Kasslergryta
2009-10-20 | 18:05:05 |
Sofie tipsar |
0 Kommentarer
tänkte faktiskt så kreativ att jag ska berätta hur jag gör min kasslergryta :) för faktiskt.. så är älskar jag den & lika nöjd varje gång jag gjort den :) MUMS!
lite variation i denna annars vardagliga blogg.
OBS!
ni mammor & äldre kvinnor kan ju bortse haha.. även andra proffs inom matlagning. detta är för oss som inte är några höjdare på matlagning. väldigt simpelt med andra ord!
för mig finns de inte rätt eller fel. bara gott eller äckligt :)
nyttigt eller onyttnigt - whatever!
att exprimentera är bara roligt
eftersom det går jäkligt snabbt med själva grytan så rekommenderar jag att skala potatisen (och eventuellt morötterna som vi brukar ha tillsammans med potatisen) och sätta dem på plattan. då är dem färdiga ungefär samtidigt som grytan.
sedan steker du upp lök, svamp (vi har inte svamp, marcus är kräsen) & kassler. självklart kan man ha i vad tusan man vill :)
lite variation i denna annars vardagliga blogg.
OBS!
ni mammor & äldre kvinnor kan ju bortse haha.. även andra proffs inom matlagning. detta är för oss som inte är några höjdare på matlagning. väldigt simpelt med andra ord!
för mig finns de inte rätt eller fel. bara gott eller äckligt :)
nyttigt eller onyttnigt - whatever!
att exprimentera är bara roligt
eftersom det går jäkligt snabbt med själva grytan så rekommenderar jag att skala potatisen (och eventuellt morötterna som vi brukar ha tillsammans med potatisen) och sätta dem på plattan. då är dem färdiga ungefär samtidigt som grytan.
sedan steker du upp lök, svamp (vi har inte svamp, marcus är kräsen) & kassler. självklart kan man ha i vad tusan man vill :)
häll sedan på några dl vatten, lite mjök och grädde (för oss onyttiga som lagar för att de är GOTT och inget annat) grytan får nu en vit läskig (läs:äcklig) färg. så häll på färgkulör för att få en brun färg och släng i en ½-1 köttbuljong tärning (beroende på hur mycket du gör).
såhär musigt ser det ut när de är klart :D
potatisen har blivit klar nu. ungefär samtigit som grytan!
enjoy!
jag ÄLSKAR det.
sen kan man ju exprimentera lite hur man vill :) dehär är inget recept. bara kör på! de blir godast då
Kommentarer